Predstavnici Elektroprivrede HZHB u Rami su se sastali s predstavnicima Elektroprivrede Hrvatske kako bi unaprijedili suradnju ispunjenu novim projektima koji će dovesti do novih promjena u distribuciji električne energije.

Ovom suradnjom Elektroprivreda Herceg-Bosne bi dobila stabilan izvor električne energije, veći kapacitet za prodaju i bolju opskrbu električnom energijom.

U planu je nekoliko projekata čija je osnova korištenje obnovljivih izvora energije. Za početak će se raditi na izgradnji vjetroparkova.

Novi projekti za Hercegovačko-neretvansku županiju znače i nova radna mjesta te bolju opskrbu električnom energijom.

Suradnja hrvatske i bosansko-hercegovačke Elektroprivrede je više nego poželjna za obje strane, ali i za sve korisnike električne energije. Iako su tek napravljeni prvi koraci na realizaciji novih projekata, na strateškim ciljevima tek treba poraditi.

Predsjednik OO HDZ BiH Rama Drago Tule, kandidat za načelnika koalicije hrvatskih stranaka Ante Pavličević i nositelj liste koalicije HDZ-a BIH Rama, HSP-a BiH Rama i RDS-a Mario Budimir, održali su sastanak s predstavnicima Elektroprivrede HZ HB i predsjednikom Uprave Elektroprivrede Hrvatske jučer na brani HE Rama.
Na sastanku je bilo govora o novim projektima i ulaganjima Elektroprivrede u općini Prozor-Rama i novim upošljavanjima.