Nakon objave informacija da je glavna državna tužiteljica Gordana Tadić zajedno s kolegom tužiteljem Kasimom Halilčevićem tužila državu BiH zbog isplate potraživanja iz radnog odnosa, a konkretno tražili su isplatu naknade štete za odvojeni život, oglasilo se Tužiteljstvo koje negira navode o naplati. 

"Zbog iznesenih neistina, bit će pokrenute tužbe za klevetu. Navodi izneseni u pojedinim medijima i portalima, o navodnim nezakonitostima prilikom naplate potraživanja za troškove smještaja glavne tužiteljice Gordane Tadić nisu točni", navodi se iz Tužiteljstva. 

Dalje iz Tužiteljstva BiH poručuju da izneseni navodi i konstrukcije predstavljaju providni pokušaj osvete zbog nekoliko predmeta sustavnog kriminala i korupcije, koje je Tužiteljstvo BiH pokrenulo i procesuira u posljednje vrijeme. 

"Glavna tužiteljica podnijet će tužbu za klevetu protiv autora spornog članka, kao i medija koji su prenijeli navedeni sadržaj, ukoliko isti nakon objave demantija ne bude uklonjen", zaključuje se u reakciji Tužiteljstva.