Nasilna smjena državne tužiteljice Tadić pod palicom bošnjačkog političkog vrha, potpomognutog besramnim paraobavještajnim pritiscima i medijskim spinovima označila je slom trećeg stupa vlasti u Bosni i Hercegovini. U ovim trenucima traje bošnjačko otimanje i ovladavnje pravosuđem, priopćeno je iz Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Iz HNS-a BiH je priopćen kako "prvi u Bošnjaka", aludirajući na predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, uz radikalne "twitteraše", već mjesecima u svojim javnim istupima vrši politički pritisak na pravosudni sustav i očigledno ista politika stoji iza današnje smjene.

“Nužno je istaknuti kako su za smjenu Gordane Tadić glasali: Halil Lagumdžija, Amila Kunosić Mimica, Sanela Butigan-Gorušanović, Sanin Bogunić, Lejla Hadžić i Mustafa Šabić - evidentne pravosudne perjanice bošnjačkoga unitarizma i direktno odgovorni pojedinci koji su danas srušili treći stup vlasti u Bosni i Hercegovini. Današnji rušilački pohod uvod je u neizvjesno stanje, ne samo u okviru pravosudnih institucija i vladavine prava, nego i političkog i institucionalnog okvira kroz neskrivene pokušaje bošnjačkog ovladavanja Federacijom BiH”, priopćeno je iz HNS-a BiH.

Dnevnik.ba