Lijepa ergela poslovnih automobila naslagala se poslijepodne ispred hotela Falkenstainer u Petrčanima kod Zadra, javlja Rtl.hr.

Novi Vladin povjerenik za Agrokor Fabris Peruško ondje je odveo 30-ak najvećih vjerovnika Agrokora kako bi se u miru ovog luksuznog resorta iduća dva dana pokušali dogovoriti oko prijedloga nagodbe koji je  sastavio još njegov prethodnik Ante Ramljak.

Ali ono što je izuzetno zanimljivo u ovoj priči a što još nitko nije spomenuo, a nije spomenuo iz istog razloga iz kojeg se u kući obješenog ne spominju uže, jest da ako do 10. srpnja ne bude nagodbe, 11. srpnja na čelo Agrokora se vraća – Ivica Todorić.

Što je još interesantnije, do tada će završiti i istraga protiv njega pa će se Todorić moći vratiti bez straha da će otići u pritvor. Doduše, Ivica Todorić na čelu Agrokora u tom trenutku ne bi imao mnogo manevarskog prostora jer će istog dana na naplatu dospjeti sve tražbine što će pokrenuti stampedo stečajeva, ali eto čovjeka će sigurno veselit makar i na par dana sjesti u stolicu koju su mu čuvali Ante Ramljak i Fabris Peruško.

Ali, kako rekosmo, to je malo vjerojatan scenarij, nagodba je u interesu svim vjerovnicima. Jedini koji će u nagodbi ostati kratkih rukava su Agrokorovi dioničari. Od velikih, poput Ivice Todorića i vlasnika Euroherca Dubravka Grgića do onih malih koji su kupovali dionice na burzi računajući na drugačiji rasplet. Peruško im je danas potvrdio da nakon nagodbe za njih neće ništa ostati. Ali iza dioničara stoje i neki vjerovnici koji se boje kako će po ovom modelu nagodbe doći do jeftine rasprodaje Agrokora.