Ivica Todorić, Ante Huljev, Piruška Canjuga i Nicole de Rossi nepravomoćno su oslobođeni optužbe u slučaju 'mali Agrokor' u kojem ih se teretilo da su izvukli 1,26 milijuna eura iz Agrokora preko računa švicarske tvrtke AG Sigman.

– Što to tužiteljstvo radi, na koji način radi, kakve oni optužbe danas plasiraju. Proganjaju hrvatske investitore koji su nešto stvorili, a dovode strance, oni su im kao dobri. Ovdje smo imali jedan profesionalan postupak koji je vođen sa strane suda, oni su na bazi njega donijeli svoju sudsku odluku. Bojim se da će se sad Plenković vaditi na to neovisno sudstvo da bi na druge stvari radio pritisak. Nakon tri godine što su oni poslali, to je sramota nad sramotama – rekao je Todorić nakon izricanja presude.

Na pitanje što očekuje od glavne optužnice, kaže:

– Neću se braniti ni u velikoj optužnici. Ja nemam s kim razgovarati.

– Plenković neka pogleda što je radio i kako je radio da je do ovoga došlo. Dva tužitelja je smijenio. Koje su to izmišljotine. Kod mene su ukrali milijarde. Nisu jednu milijardu, ukrali su 8 milijardi kuna pa onda još 21 milijardu – komentirao je Ivica Todorić.

Novinari su ga pitali zašto je potpisao lex Agrokor.

– Došli su kod mene u ured i rekli su potpiši. Tražili su da i i prije lexa predam firmu kod javnog bilježnika. To što rade, ja žalim Hrvatsku i žalim te ljude. Belju su dali da uzme osječki Meggle, kakve veze Belje ima s mljekarskom industrijom.

– Osobe koje su otele privatnu imovinu Agrokoru, one su nas i optužile. Zašto su nas optužili? Optužili su nas da bi sakrili svoj kriminal koji su tim djelom učinili. Ja nisam htio za vrijeme procesa davati nikakve izjave, međutim danas mogu slobodno kazati da je tužilaštvo poslalo na sud jednu monstruoznu lažnu optužbu koju je ustvari izradila Borg grupa i Ante Ramljak pod pokroviteljstvom njihovog upravitelja Plenkovića – kazao je.

– Nakon što je Plenković u svojem mandatu smijenio dva državna odvjetnika, dolazi treći državni odvjetnik koji očito dobiva zadatak da ove naše optužnice progura naprijed. I što se dešava? – zapitao se Todorić i dodao: – Dešava se to da naša državna odvjetnica uzima te lažne i kriminalne dokaze protiv nas i piše lažne optužnice protiv mene i mojih suradnika.

– Ona je upravljana na daljinski aparat zvan Božinović – tvrdi nekadašnji čelnik Agrokora. On tvrdi da je danas svima jasno u kojoj je situaciju Hrvatsku doveo HDZ i Plenković. Todorić je potom uzeo papire s podatcima vladavine prava i ustvrdio da je Hrvatska prema korupciji i sudstvu najgora u Europskoj uniji.

– Pogledajte kako nakon četiri godine Plenkovićevog mandata izgleda borba protiv korupcije. Korupcija se stalno povećavala od tada – istaknuo je i nadometnuo:

 – I sami ste svjesni da su u 80 posto slučajeva sudionici su bili članovi HDZ-a ili bivši ministri... To je stvarno nevjerojatno.

– Želim kazati da je u ovom trenutku Hrvatska društveno, ekonomski i politički uništena zemlja.