Nakon poraza hrvatske nogometne reprezentacije na Islandu, koji je zakomplicirao izravan plasman ''Vatrenih'' na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018, javnost traži smjenu izbornika Ante Čačića.

Porazom od Islanđana u Rejkjaviku (1:0) Hrvatska je ostala na 13 bodova, koliko sada ima i Island – njezin najveći rival, dok Turska i Ukrajina imaju samo dva boda manje.

Posebne kritike upućene su na račun Čačića zbog izostanka bilo kakve organizirane igre nacionalne momčadi tijekom njegovog mandata, pa dio javnosti traži novog izbornika, jer je uvjeren da sa Čačićem Hrvatska ne može postići ozbiljan rezultat u Rusiji, piše Srna.

Hrvatska u momčadi ima niz igrača iz najvećih europskih klubova i smatraju da bi se s takvom momčadi mogli ''prošetati'' do svjetske nogometne smotre.

Organizirane su razne internet ankete na kojima vodi Robert Prosinečki, trenutni izbornik Azerbejdžana i bivši člank generacije ''Vaternih'' koja je osvojila svjetsku broncu u Francuskoj 1998. godine.

Na dugom mjestu je Matjaž Kek, slovenski stručnjak i sadašnji trener hrvatskog prvaka Rijeke, na trećem mjestu je bivši izbornik Slaven Bilić, koji trenutno vodi engleskog premijerligaša West Ham.