Vojska i poseban brod sa sonarom uključit će se danas oko 11 sati u potragu za nestalim 16-godišnjakom iz Laškovice koji se zajedno s još trojicom prijatelja prevrnuo s čamcem na Visovačkom jezeru u subotu nešto prije 18 sati, doznaje Šibenski portal.

Za maloljetnikom već tragaju pripadnici pomorske policije, ronioci Specijalne policije iz Splita, HGSS-ovci, brod NP Krka te vatrogasci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dubravice. Potragom, koja ulazi u drugi dan, rukovodi šibenska policija. 

Kako su jučer priopćili iz policije, čamac se prevrnuo jer je jedan od maloljetnika ustao na brodu što je narušilo ravnotežu čamca pa su mladići ispali s njega. "Sva četvorica mladića upala su u vodu, a s obzirom na stanje šoka od pada u vodu i činjenicu da nestali maloljetnik nije bio vješt u plivanju, nakon pokušaja ostalih da mu pomognu, ostao je u vodi u blizini prevrnutog čamca dok su preostali otplivali po pomoć na otok Visovac.

Dolaskom brodice s Visovca u pomoć, nestali maloljetnik nije zatečen u blizini prevrnutog čamca nakon čega je organizirana opsežna potraga koja je još uvijek u tijeku", istaknuli su u priopćenju iz PU šibensko-kninske. Fra Božo Duvnjak, gvardijan franjevačkog samostana na Visovcu, kazao je za RTL kako je jučer čuo povike upomoć preoznavši mladića koji mu je bio ministrant.

"Vidio sam da dečko maše rukama i viče: 'Spašavaj me, ne znam plivati!' Ja sam brzo uzeo čamac i otišao, a on je potonuo", kazao je fra Duvnjak.