U proteklih deset dana vatrogasci u duvanjskome kraju, nažalost, imaju pune ruke posla. Kažu, nije bilo dana bez dvije-tri intervencije. Trava je suha i brzo gori, a uz to ima dosta vjetra pa se požar lako proširi. Danas je paljenje korova, ali i namjerno izazivanje požara dosegnulo vrhunac!

Prvi požar ove subote izbio je oko 9 sati od Bukovice prema Roškom Polju gdje su vatrogasci gasili oko pola sata. Potom su dobili dojavu o požaru u Liskovači gdje je gašenje potrajalo do 14 sati da bi potom morali intervenirati u Tubolji. Vatra se širila prema kovačkim borovima, ali je stavljena pod kontrolu te nije zahvatila borove. Već oko 16.30 stigla je dojava i o požaru u Prisoju, a u isto vrijeme i u Letki. Požar iznad Krišta u Prisoju prema Tušnici ponovno je planuo, a ugašen prije 15-ak minuta. U  ovim trenutcima vatrogasci gase i u gradskome naselju Karaula, u blizini srpskoga groblja. Priznate ćete, ovoliko intervencija je prezahtjevno i za puno opremljenija i veća vatrogasna društva.
 
Ovim putem iz PVP-a Tomislavgrad mole sve da se suzdrže od paljenja vatre na otvorenom, iako su, kažu, svjesni da su neki od ovih požara namjerno izazvani.

Foto i video ovdje: Tomislavcity