Bogat kulturno-umjetnički program odvijat će se svaki vikend, iduća dva mjeseca u Prozoru, u Mammals club&pub-u. Portal Rama-Prozor.info pratit će program događanja.

Zamolili smo komičare koji će nastupiti u Mammals club&pub-u u sklopu zimskog programa da kažu par rečenica o sebi i svojoj predstavi. Napominjemo da program na Valentinovo otvara, u komičarskim krugovima poznati, Peđa Bajović. Evo što su nam poslali:

14.2.2015. Stand up comedy: Peđja Bajović - Muškarac


 
Regionalni stand up komičar i producent s adresom u Sarajevu. On nije, otkad zna za sebe, htio biti komičar. Htio je biti pilot. Ne zbog letenja, nego zbog cura. Ćorav i smotan za ovo prvo, u cilju ostvarenja cilja – odlučio se za ovo drugo. To ga je na kraju dovelo do toga da postane jedan od pokretača stand up comedy scene u Hrvatskoj te je aktivno angažiran u razvoju regionalne mreže ‘komičara s nogu’.
Trenutno obilježava 10 godina karijere. U Mammalsu će nam se predstavit sa predstavom „Muškarac“
 


21.2.2015. Omer Hodžić  

Njega ne zanima šta je bilo, i ne zna šta će biti jer živi sada. Ima 22-ije godine. Stand Up komedijom se bavi već dvije godine, skupio je blizu dvjesto nastupa, po regiji i šire i to u raznim kafićima, klubovima, dvoranama, kazalištima, a neke od njih je čak „snimala televizija“. Prije nego što je postao Stand Up komičar, bio je socialno retardiran. Toliko da se činilo da ni u komunizmu ne bi imao drugove. To se nije puno promjenilo, ali sada mu se bar ljudi smiju kada u društvu priča svoje lude istine jer misli da se šali. Ni to nije pomoglo da se riješi svojih frustracija, ali o tome će pričati kada se popne na pozornicu. 

Navid Bulbulija (Sarajevo)


 
Izgleda kao plod protuprirodnog bluda Miljenka Jergovića i Zach Galifianakisa iz filma «Hangover». Voli da svira i pjeva, i smatra da su talenat i rad precjenjeneni.
Prije tačno dvadeset godina pomislio je da je prodao dušu đavolu, ali to je samo bio Ibro koji mu je prodao životno osiguranje.
Već dvadeset godina ni jednog dana nije bio bez posla. Kaže: «Posla ima za svakog ko hoće da radi. Ako očekuješ da ti se plati onda nema, ali ne treba biti izbirljiv.»



28.2.2015. Stand up comedy: Filip Andronik (Sarajevo) - Istina

Mnoge djevojke, kada im priđe neznani momak željan upoznavanja, pomisle "zašto baš meni". Filipu ne prilaze djevojke pa on nije imao priliku upotrijebiti tu rečenicu u tom kontekstu. No ništa zato - njemu se dešavaju neke druge dogodovštine pogodne za komentarisanje rječima "zašto baš meni". Društveni analitičar i gunđalo.
 


7.3.2015. Stand up comedy: Od uha do uha - Udruženje komičara

 


21.3.2015. Stand up comedy: Marko Puljiz (Sarajevo) i Hazim Mujčinović (Tuzla)

Marko Puljiz


 
Dijete iz radničkog kvarta, skromnog socijalističkog odgoja svojim halal humorom bez psovki pokušava stand up-om zaraditi pa da u poratnoj BiH kupi sebi garsonjeru. Na putu mu stoje prepreke u vidu poratne BiH, humora bez psovki a fali mu i štela. Dođite i procijenite ima li šanse za uspjeh u svom naumu ili mu se smiješi sudbina bauštelca u Njemačkoj...

 Hazim Mujčinovič


 
Osnovno sredstvo za rad - upaljač. Stand up mu je hobi - inače je piroman. U vatrogasnom domu imaju Hazimov broj na zidu - kad izbije požar da provjere gdje gori, šta gori i čime je zapaljeno. Kad uđe u državnu zgradu izvaditi neki dokument ovi izvlače vatrogasna crijeva. On je definitivno čovijek kojeg treba pitati - imaš vatre? Sponzori njegovih nastupa je tvornica šibica. I žena mu se strecne kad joj u sexu kaze - I am on fire. Ima zabranu ulaska u Grčku - Uz sve te požare samo si nam jos ti trebao. Ili Grčka mu je bila matura a Tuzla diplomski. On je jedini čovjek koji nema auto a stalno se žali na kvalitetu benzina.

28.3.2015. Stand up comedy: Mirko Komoljenović – Mirkan i Dušan Jokić (Banja Luka)

Dušan Jokić


 
Rođeni je kao komičar, a tokom života stekao je zvanje profesor povijesti. Međutim, njegov životni put, neobičan i duhovit kao i on sam, vodio ga je raznim putovima. Inspiraciju za svoje skečeve ne nalazi jedino u skupštini Vlade RS, jer, kako kaže, tamo su oni sami od sebe smiješni i prave mu veliku konkurenciju, pa svakim danom mora da se usavršava, kako bi tek za nijansu bio bolji stend up komičar od njih.
 
Mirko Komoljenović
 
Glumac je u alternativnom kazalištu. Snimao je skečeve za Alternativnu televiziju. Voli da jede ćevape, u koje trpaju soju, što je alternativa mesu. Redovno upražnjava alternativni sex . Čak ima i maćehu kao alternativu majci. Izgleda da je malo preozbiljno shvatio to kada su mu rekli da u životu uvijek moraš imati alternativu...