„Na ove poruke mržnje ovdašnja katolička zajednica će ponovno odgovoriti opraštanjem i molitvom za obraćenje počinitelja“, rekao je župnik fra Bono nakon što su na župnoj crkvi osvanuli uvrjedljivi grafiti.

Natpis crvenim sprejom kojim se huli na Spasitelja Krista Gospodina osvanuo je u nedjelju  ujutro 9. svibnja na zidu tik do vrata glavnog ulaza u župnu crkvu Sv. Ante Padovanskog u Bihaću. Nepoznatom počinitelju to je bilo malo pa je na sljedećem zidu istog prostora dopisao i poruku nepristojnog sadržaja. Vjernici koji su u nedjelju dolazili na svete mise nisu mogli ne naići na ove poruke što je očigledno i bila namjera ovog barbarskog čina.

Ovo je od ljetos drugi ovakav čin vrijeđanja katoličkih svetinja i uznemirivanja katoličkih vjernika u Bihaću. U kolovozu prošle godine sličnim natpisima nikad otkrivenog „konceptualnog umjetnika ili više njih“ na meti se našao povijesni zvonik crkve Sv. Ante u središtu grada, spomenik nulte kategorije.

U komentaru za Katolički tjednik župnik u Bihaću fra Bono Tomić je rekao kako netolerantnim pojedincima u Gradu na Uni prisutnost katoličke zajednice očito predstavlja prevelik kamen spoticanja pa jedino rješenje za svoje nagomilane frustracije vide u izrugivanju s katoličkim svetinjama i vjerskim objektima. „Na ove poruke mržnje ovdašnja katolička zajednica će ponovno odgovoriti opraštanjem i molitvom za obraćenje počinitelja, dok će lokalna javnost po običaju još jedanput osuditi ovaj vandalski čin. Vrijeme bi bilo napokon da organi reda i mira u gradu učine svoje i pravdi privedu počinitelje ovog nedjela. Ili ćemo morati čekati da bude 'treća-sreća'“, naveo je župnik Tomić uz opasku kako je na Dan pobjede nad fašizmom po Bihaću bilo još različitih uvrjedljivih grafita, ali niti jedan na nekom vjerskom objektu osim na katoličkoj crkvi.

KT/nedjelja.ba