Uorganizaciji Ekološke udruge sportskih ribolovaca Buško jezero, dana 21.5.2023 održan je 2. međunarodni spin kup Buško jezero 2023.

Za jedan od najbogatijih nagradnih fondova u ribolovnim natjecanjima, ako ne i najbogatiji, nadmetalo se 90 natjecatelja iz BIH, Hrvatske, Republike Srbije, Njemačke i Austrije. Natjecanje je započelo u 10:00 h, a završilo u 18:00 h nakon čega je slijedilo proglašenje pobjednika i dodjela nagrada. Tijekom cijeloga dana pratilo nas je lijepo vrijeme, što je potaklo mnogobrojne posjetitelje da prošetaju branom i podrže natjecatelje, te uživaju u prizorima koji se jako rijetko viđaju na obalama jezera.

Nakon neizvjesnog nadmetanja

nagradu (rolu: Shimano stella 4000, vrećicu ribolovnog pribora, Livanjski sir firme Eko sir Puđa, novčana nagrada od 250 eura) osvojio je Ilija Katušić iz Livna.

nagradu (rolu: Daiwa ballisic mq 4000, vrećicu ribolovnog pribora, Livanjski sir firme Eko sir Puđa, novčana nagrada od 150 eura) osvojio je Mario Žuljević iz Podgradine, Livno.

nagradu (štap: Daiwa pro staf zander 250 cm, 14-42 g, vrećicu ribolovnog pribora, Livanjski sir firme Eko sir Puđa, novčana nagrada od 100 eura) osvojio je Ivan Jurčević iz Kovača, Tomislavgrad.

Zahvaljujući sponzorima, ove godine osigurane su nagrade za još 4 mjesta.

Nagradu za 4. mjesto ( štap: Savage gear Predator, vrećicu ribolovnog pribora,) osvojio Predrag Vujičević iz Mostara.

Nagradu za 5. mjesto (rolu Savage gear sg4) osvojio je Nikalo Bundalo iz Novog Sada, Republika Srbija.

Nagradu za 6. mjesto (rolu: Savage Gear SG3) osvojio je Marko Alebić iz Republike Hrvatske.

Nagradu za 7. mjesto (Savage Gear torbu) osvojio je Stanko Sučić iz Prisoja, Tomislavgrad

Pored nagrada za prvih sedam mjesta, zahvaljujući našim sponzorima osigurani su i poklon paketi za svakoga natjecatelja.
Procjena ukupnog nagradnog fonda za 2. međunarodni spin kup „Buško jezero 2023“ iznosi oko 3000 eura.

Na samome kraju želimo zahvaliti svim sponzorima koji su omogućili jako uspješnu, i ako je suditi po reakcijama natjecatelja, jednu od najboljih organizacija ovakvog vida natjecanja na kojima su sudjelovali. Također hvala i svima onima koji su dali svoj doprinos u organizaciji.