Nakon što su u Kupresu, pri povratku kući, uhićeni krivolovci iz Živinica koji su godinama „operirali“ na Buškom jezeru, oglasila se Ekološka udruga sportskih ribolovaca “Buško jezero” čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nazivali su nas rušiteljima idile na Buškom jezeru, pokušali su nas maknuti s vode jer navodno nanosimo veliku štetu Buškom jezeru šireći lažne informacije. Međutim, jedino na što smo upozoravali je uništavnje Buškog jezera od strane krivolovaca kojih navodno nema na obalama jezera.

Prethodnu večer mnogi su ostali iznenađeni i zatečeni jer smo sa ekipom iz krim policije odradili jednu akciju koja je rezultirala time da je ekipa iz Živinica, koja duži niz godina operira na Buškom jezeru, pala u Kupresu pri povratku kući. Dva puna auta ribe, i opreme za krivolov koja je zaplijenjena. Njih četvorica. Uglavnom sada bi trebala ići krivična prijava. Oni su bili jedni od većih igrača. Sada na red dolaze ovi malo manji. Raspolažemo s dosta informacija tako da je samo pitanje vremena kada će i ostali doći na red.

Zahvaljujemo svim koji su sudjelovali u akciji (prepoznati će se) i idemo dalje, još jače i odlučnije.

Detalje zbog provođenja istrage objavit ćemo naknadno, kada sve bude službeno i plasirano u javnost”, priopćeno je iz Ekološke udruge sportskih ribolovaca “Buško jezero”.

Tomislavcity.com