Ako planirate potomstvo i već ste potrošili puno testova za trudnoću, možda vam padne na pamet i neko jeftinije rješenje koje bi moglo otkloniti sumnju u to je li riječ o trudnoći.

Rezultat će pokazati, tvrde mnoge žene na raznim ženskim forumima, i obična pasta za zube. Mora biti bijela.

Najbolje je raditi ovakav test s prvim jutarnjim urinom. U čistu posudu stavite malo paste za zube i pomiješajte s istom količinom urina. Sve zajedno lagano promiješajte. Kada su se i urin i pasta "povezali", ostavuite tako 3-5 minuta.

Nakon tog vremena ili se neće pokazati nikakva promjena, što znači da niste trudni, ili će pasta postati pjenasta i može imati plave tragove, što znači da je test pozitivan.

Hormon HCG uzrokuje kemijsku reakciju u kombinaciji s pastom za zube, ali ako "trudničkog hormona" nema u urinu, tada nema ni reakcije ni promjene na zubnoj pasti.

Ipak, nemojte se upotpunosti pouzdati u ovu metodu, ako je test sa zubnom pastom pokazao pozitivan rezultat, svakako se obratite svom liječniku kako bi se dodatnim testiranjem potvrdila trudnoća, ali i ako vam mjesečnica kasni i primijetili ste da su vam grudi veće i bolnije nego inače, čak i ako je test sa zubnom pastom pokazao - negativno.

vecernji list