Mercedes je iz marketinškog materijala povukao barem jednu reklamu za novu E-klasu, piše auto-moto blog Jalopnik. Ovo se dogodilo nakon što je u novoj kampanji kompanije poseban naglasak stavljen na autonomnu vožnju, iz čega su potencijalni kupci mogli 'krivo' razumijeti neke stvari.

Više grupa prijavilo je reklamne uratke FTC-u (Federal Trade Commission), a nakon toga je Mercedes jednostavno uklonio problematičan sadržaj. On se tiče tzv. 'Drive Pilot' sustava, pandanu Teslinom Autopilotu, a zapravo skupu senzora i sigurnosnih sustava koji rade zajedno kako bi pružili višu razinu sigurnosti - ne i potpuno autonomnu vožnju.

Video reklama za novu E-klasu je demonstrirala i vožnju u kojoj vozač diže ruke s volana, što nije pretjerano preporučljivo. U ovom smislu se Mercedes našao na meti brojnih organizacija (i konkurencije) upravo zbog toga što kupci već sada imaju većih problema u shvaćanju ovakvih polovičnih autonomnih rješenja. Ona služe tek povećanju sigurnosti i nikako ih se ne bi smjelo koristiti za svakodnevnu ležernu vožnju gdje vozač radi nešto treće umjesto da prati stanje na cesti.

Za Jalopnik su iz Mercedesa izjavili kako vrlo ozbiljno shvaćaju svoju poziciju lidera u svijetu sigurnosti automobila, odmah po uklanjanju problematičnog materijala s YouTubea. 'Dok nova E-klasa donosi niz tehnologija koje će poslužiti kao osnova za sve više razine autonomije, ovaj automobil nije autonomno vozilo i ne predstavljamo ga kao takvog', dodali su, prenosi Tportal.hr