Načelnik općine Čitluk Marin Radišić i Mirela Šego ispred Fondacije ''Olimpijada srca – Sveti Jakov'' potpisali su u Čitluku ugovor o zajedničkoj izgradnji zgrade područne ambulante Doma zdravlja Čitluk s hitnom pomoći koja će biti smještena na području župe Međugorje.

Potpisivanju ugovora nazočili su Paolo Brosio, poznati talijanski novinar i voditelj, Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk i dr. Ozana Medić, ravnateljica Doma zdravlja Čitluk.

Potpisanim ugovorom precizirani su međusobni odnosi potpisnika. Valja istaknuti kako se Općina Čitluk obvezala osigurati površinu potrebnu za građenje te sve potrebne dozvole i komunalne priključke, dok se Fondacija obvezala financirati sve troškove izgradnje ambulante.

Fondacija će zgradu ambulante nakon izgradnje darovati Općini Čitluk s obvezom trajnog zadržavanja njene svrhe.

Nakon potpisivanja ugovora Brosio je kazao kako šest godina sanja i brižno planira humanitarni projekt koji je već dobio značajnu potporu u Italiji.

Također, Brosio je kazao kako su svi u Fondaciji Olimpijada srca radosni i s mnogo dobre nade očekuju početak realizacije projekta, kao i talijanski gospodarstvenici koji su već pomogli ovaj projekt.

Paolo Brosio je na poseban način istaknuo potporu Nacionalne fondacije talijanskih pjevača i potporu fondacije bračnog para Andree i Veronice Bocelli.

Govoreći o potpori koju projekt izgradnje ambulante ima u Italiji, Brosio je također najavio kako će Rico Ruggeri, Gianni Morandi, Fausto Leali i mnogi poznati talijanski glazbenici sudjelovati 22. i 23. kolovoza u velikom humanitarnom događaju na kojem će se prikupljati sredstva za realizaciju projekta izgradnje ambulante, ali i za pomoć Ukrajini i siromašnim obiteljima u Italiji.

Tijekom današnjeg susreta sudionici potpisivanja ugovora posjetili su lokaciju predviđenu za građenje ambulante i međugorsko svetište. Prilikom posjeta svetištu imali su prigodu susresti se i neformalno razgovarati s nadbiskupom Aldom Cavallijem, novim apostolskim vizitatorom za župu Međugorje.

Podsjetimo, krajem ožujka Općinsko vijeće Čitluk jednoglasno je usvojilo zaključak kojim Općinsko vijeće Čitluk ovlašćuje Marina Radišića, načelnika Općine Čitluk, da poduzme mjere i radnje vezane za potpisivanje ugovora s Fondacijom, a u svezi Pisma namjere ove fondacije oko izgradnje zgrade ambulante i hitne pomoći na području Međugorja, priopćeno je iz Općine Čitluk.