Vrhovni sud u Londonu danas je proglasio bankrot legendarnog tenisača Borisa Beckera, nakon što su njegovi odvjetnici zatražili 28 dana odgode kako bi Nijemac mogao isplatiti višegodišnji dug.

"Gospodin Becker ostavio je dojam čovjeka koji je zakopavao glavu u pijesak. Zaista je rijedak slučaj da jedna tako poznata i uspješna osoba nekome od 2015. godine duguje ozbiljnu količinu novca. Danas u 11.23 proglašavam njegov bankrot", rekla je sutkinja Christine Derrett na saslušanju na kojemu Becker nije bio prisutan nego samo njegovi odvjetnici, prenosi Index.hr

Trostruki osvajač Wimbledona i vlasnik ukupno šest Grand slamova spiskao je oko 35 milijuna dolara koliko je u karijeri osvojio. Njegov odvjetnički tim zamolio je sud za odgodu kako bi Becker prikupio novac za otplatu duga. Nudili su refinanciranje duga i hipoteku na kuću na Mallorci čime bi prikupili šest milijuna eura. No, nije poznato bi li taj iznos bio dovoljan za podmirenje cijelog duga, koji nije objavljen, prenosi Index.hr

Zahtjev za Beckerovim bankrotom podnijela je privatna banka Arbuthnot Latham & Co., kojoj Becker od listopada 2015. duguje "ozbiljnu količinu" novca, kako navodi sutkinja.

"Nema jasnih dokaza da će gospodin Becker u tih 28 dana namirit dug banci. Ne možemo se igrati sa sudom", rekla je sutkinja na što su Beckerovi odvjetnici rekli da njihov branjenik nije baš najsprenitji s financijama te da trenutačno radi kao televizijski komentator i ima izvor prihoda.

"E, na to je morao misliti ranije. Ja jako dobro znam tko je Boris Becker, dapače, gledala sam ga uživo ne centralnom terenu u Wimbledonu. To što radi nije dovoljna garancija za otplatu duga", nemilosrdna je bila Derrett.

Becker je oduševio svijet 1985. godine kad je sa 17 godina i 227 dana osvojio Wimbledon, čime je bio i ostao najmlađi osvajač nekog Grand slama u povijesti. U tenisku mirovinu je otišao 1999. s 32 godine, a život i karijer su mu obilježile brojne veze s raznim djevojkama. Nakon tenisa posvetio se igranju pokera i televizijskom komentiranju, a od prosinca 2013. godine bio je trener Novaka Đokovića. Suradnju su raskinuli krajem prošle godine.