Malo je reći da se iznenadio 22-godišnji Petar Gavran kada je kupio polovnu komodu preko interneta i otkrio što se u njoj nalazi.

Mladić iz okolice Slavonskog Broda već godinu dana radi u Njemačkoj. Preko internetskog oglasnika pronašao je komodu za dnevnu sobu te je s prijateljem otišao po nju.

Još dok su je iznosili iz stana čovjeka od kojeg su je kupili, čuli su da se nešto kotrlja u komodi, no mislili su da je riječ o nečemu drugome.

No, kada je došao u svoj stan i namjestio komodu, otvorio je ladice i shvatio što se to kotrljalo. U ladicama su ostali obiteljski albumi prijašnjeg vlasnika, ali i nekoliko omotnica s više od 25 tisuća eura.

– Obiteljski albumi još 'ajde, ali omotnice s desetcima tisuća eura! Mislio sam da me zezaju, kao prodali mi komodu pa me sad zafrkavaju s kuvertama s novcem koje su kao ostavili. Jedna je bila djelomično poderana pa sam je lagano otvorio i izvukao novčanicu, prinio je na svjetlost i vidio da je stvarna jer je imala žig i, naravno, ostao šokiran – ispričao je Petar za 24 sata.

Nije odmah znao što da radi pa se javio obitelji koja mu je prodala komodu, no oni za novac uopće nisu znali jer su taj stan naslijedili i počeli su rasprodavati stvari koje se u njemu nalaze.

Ipak, Petar je odlučio biti iskren i priznao je vlasnicima što je pronašao u komodi, a oni su ga za njegovo poštenje nagradili.

Dnevnik.ba