Biskup banjalučki Franjo Komarica izrazio je zadovoljstvo potvrdom da će poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo, 6. lipnja posjetiti Sarajevo, ističući da očekuje da će taj događaj potaći Bosnu i Hercegovinu da krene sa slijepog kolosijeka ka europskim civiliziranim zemljama.

Komarica je u izjavi za Fenu istakao da je time papa Franjo ispunio obećanje koje je i njemu dao prošlog proljeća.

- Papa je shvatio potrebu i opravdanost da dođe nama i "pogura" i našu zemlju, koja je, nažalost, predugo ostavljena na slijepom kolosijeku, kao i da nas "pogura" društveno i politički te u zajedničkom životu različitih naroda i vjerskih zajednica i učvrsti naše međusobno zajedničko te priključi nas tamo gdje pripadamo, obitelji europskih naroda i civiliziranih država - kazao je biskup Komarica.

Nada se da će se te papine namjere i ostvariti.

Biskup banjalučki kaže da je uvjeren da će svim narodima, a ne samo katolicima u BiH, biti drago zbog najave dolaska pape Franje u glavni grad BiH.

- Ako znamo ulogu sadašnjeg pape u svijetu, pa i među političarima, ne treba sumnjati da će ovaj njegov pohod biti na radost svakom plemenitom i dobronamjernom čovjeku - kazao je biskup banjalučki u izjavi za Fenu.

Kako je danas najavljeno vjernicima okupljenima na Trgu Sv. Petra u Vatikanu, dolaskom u BiH papa želi ojačati napore u osnaživanju bratskih odnosa u našoj zemlji koja je do prije dvije decenije bila pogođena ratom.

- Već odsad vas molim da se molite kako bi moja posjeta tim dragim ljudima bila ohrabrenje katoličkoj omladini, donijela plodove dobra i doprinijela bratstvu i miru - rekao je papa Franjo.

Papa je i prošle godine u lipnju htio doći u BiH, ali je tadašnja posjeta odgođena iz sigurnosnih razloga.

(Fena)