Sok od jabuke, mrkve i cikle obiluje zdravim sastojcima, zbog čega se i koristi za mršavljenje, liječenje i prevenciju bolesti. Recept je jednostavan: dovoljno je izmiksati po jednu dobro očišćenu jabuku, ciklu i mrkvu u sok koji se pije polaganim gutljajima. Preporučuje se za doručak jer najbolje djeluje kad se pije na prazan želudac.

Možete, ali i ne morate dodati malo meda i limuna, ali šećer valja izbjegavati.

Korjenasti plod cikle odličan je izvor folne kiseline koji snižava krvni tlak, prevenira kardiovaskularne bolesti. S druge strane, nedostatak ovog vitamina iz B skupine dovodi do anemije, ali i probavnih smetnji.

Čak 88 posto sastava mrkve otpada na vodu. Zbog toga ovo povrće ima nisku kalorijsku vrijednost te ju je preporučljivo grickati kada ste na dijeti.

Mrkve su ujedno i najveći biljni izvori vitamina A, koji tijelo sintetizira iz karotenoida. Beta-karoten iz mrkve pomaže u zaštiti organizma od bolesti krvožilnog sustava, u poboljšanju vida te jamči lijep izgled kože, piše Punkufer.

Superzdravi napitak sadrži vitamine A, B1, B2, B6, C, E i K te folnu kiselinu, cink, bakar, željezo, kalcij, kalij, fosfor, magnezij, natrij i mangan. Koktel zdravih sastojaka potiče mršavljenje, poboljšava vid i pamćenje, usporava starenje i jača imunitet. Preporučuje se protiv proljetnog umora i nezaobilazan je napitak detoksikacijskih programa.

Želite li se poigrati sastojcima, dodati možete i đumbir ili naranču kako bi napitak bio osvježavajući.