Nakon novog značajnijeg porasta zaraze novim koronavirusom, Južna Koreja postrožuje restrikcijske mjere u Seulu i okolnom području, priopćio je ministar zdravstva nakon kriznog sastanka vlade.

Južna Koreja je dan ranije izvijestila o 80 novih slučajeva zaraze koronavirisom, najvećem broju novih slučajeva unazad sedam tjedana, s novim žarištem infekcije u distribucijskom centru tvrtke za prodaju elektroničke opreme u Bucheonu, u predgrađu Seula.

Prema novim mjerama, javne ustanove, uključujući muzeje, kazališta i višenamjenske dvorane u Seulu i njegovom širem području ponovo će se zatvoriti do 14. lipnja, rekao je ministar Park Neung Hoo.

- Sljedeća dva tjedna su kritična, istaknuo je i pozvao ljude da izbjegavaju okupljanja koliko god je to moguće. U Seulu su ovaj mjesec zaredale zaraze virusom SARS-CoV-2 među posjetiteljima noćnih klubova te sve više raste strah od mogućeg drugog vala epidemije.

Oko polovice od 51,6 milijuna stanovnike Južne Koreje živi u širem području Seula. Za sada se ne razmatra ponovno zatvaranje škola koje su se postupno počele otvarati prošli tjedan. Južna Koreja trenutno ima 11.344 zaraženih.