Jorge Sampaoli više nije izbornik argentinske nogometne reprezentacije, nakon što je s čelnicima Argentinskog nogometnog saveza dogovorio sporazumni raskid ugovora, koji će 58-godišnjem treneru donijeti dva milijuna dolara, izvijestili su u nedjelju argentinski mediji.

Sampaoli je imao ugovor sa Savezom do 2022. godine, a službeni raskid trebao bi potpisati u ponedjeljak.

Pod Sampaolijevim vodstvom Argentina se uspjela kvalificirati za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali momčad predvođena Leom Messijem i ostalim nogometnim zvijezdama poput Sergija Aguera, Gonzala Higuaina, Angela Di Marije i Paula Dybale na SP-u nije uspjela ispuniti velika očekivanja nacije. Nakon remija s Islandom (1-1) i uvjerljivog 3-0 poraza od Hrvatske, Argentina se pobjedom nad Nigerijom (2-1) provukla u osminu finala u kojoj je poražena (4-3) od Francuske.

To je bio četvrti poraz Argentine pod Sampaolijevim vodstvom, pod kojim su Argentinci u 15 nastupa ostvarili sedam pobjeda i četiri puta igrali neodlučeno.

Sampaoli je najveće trenerske uspjehe postigao vodeći reprezentaciju Čilea od 2012. do 2016. godine. Pod njegovim vodstvom Čileanci su 2015. godine osvojili Copa Americu, a Sampaoli je iste godine proglašen za najboljeg trenera tog natjecanja, kao i za najboljeg trenera Južne Amerike te bio među tri kandidata za trenera godine u izboru FIFA-e uz Pepa Guardiolu i Luisa Enriquea.