Kada smo je prvi put vidjeli na daskama koje život znače, shvatili smo o kakvom se talentu radi. Međutim, svojim predanim radom i svestranošću Ana Ljubić izdigla se i iznad svoje prve ljubavi - kazališta te je krenula i u poduzetništvo. A tek su joj 23 godine. Ovih dana razgovarali smo o njezinu brendu ekoloških jastuka pod nazivom “Pulvinaris”.

Ljubav prema šivanju

Mlada i uspješna Ana priča za Večernji list kako je došla na ideju izrade ekoloških jastuka ispunjenih ljuskicama heljde i pira te o tome da su jastuci sto posto hercegovački i sto posto ručni rad.

- “Pulvinaris” je nastao iz moje ljubavi prema prirodnim proizvodima i šivanju. Prije sam šivala torbe i cekere, a razgovor o ovim jastucima i njihovim ljekovitim svojstvima s prijateljicom koja izrađuje prirodnu kozmetiku bio je najveći razlog da započnem ovaj posao. Jastuci su sto posto hercegovački i sto posto ručni rad pa u tom se smjeru može i brendirati - priča nam Ana.

Za jastuke zadovoljni kupci imaju samo riječi hvale, zanimanje za njima jako je veliko. Mostarka koja s ljubavlju radi ovaj posao otkriva nam i po čemu su upravo njezini jastuci posebni.

- Radimo i po 12 sati dnevno kako bi svi klijenti bili zadovoljni i svi jastuci navrijeme isporučeni. Najviše nas raduju ponovne narudžbe brojnih kupaca koji se uvijek vraćaju i kojima su naši proizvodi postali darovi za sve prilike. Jastuci su prvenstveno bolji od drugih jer su 100 posto prirodni. Ovakvi jastuci liječe bronhitis, pomažu kod liječenja bolesnih stanja vrata, kralježnice i migrena. Rješavaju problem obmrlosti ruku i ukočenja vrata. Ovakvi jastuci su antialergijski i antibakterijski - objašnjava za Vecernji.ba.

Pitamo je i koliko je teško ili jednostavno uskladiti poduzetništvo i fakultet jer je ova 23-godišnjakinja i uspješna studentica edukacijske rehabilitacije Sveučilišta u Mostaru, ali i igra u kazalištu, što je dodatna obveza.

- Sve se stigne ako dovoljno volimo ono što radimo, ne vidim nikakav drugi razlog zašto sve uspijevam - jednostavno nam obrazlaže Ana i kao s nokta nam na pitanje ima li vremena za kazališne predstave, odgovara:

- Svakako da imam! Kazalište je moja prva i najveća ljubav i prema kazalištu prilagođavam sve ostale obveze. Počeli smo raditi i novu predstavu i jedva čekam da stanemo na scenu - kaže s osmijehom. Iako je teško u sve navedeno uvrstiti slobodno vrijeme, mlada poduzetnica, studentica, glumica... ipak ga ima.

Roditelji uzor u životu

- Imam slobodnog vremena jer sama organiziram svoj posao i sama sam svoj vlasnik. U slobodno vrijeme uglavnom čitam, boravim u prirodi i provodim vrijeme s prijateljima - kaže. Uzori u životu su joj roditelji.

- Vjerujem da se poštenjem i ljubavlju može postići ono ispravno i ono što je vrijedno za život. Miran san koji čist obraz daje neprocjenjiv je - naglašava.

Pitali smo je i o planovima za budućnost.

- Uskoro planiramo otvoriti “Pulvinaris” poslovnice u Mostaru, a bliži se i završetak fakulteta, tako da se nadam, uz “Pulvinaris”, raditi u struci, osim kazališta, koje nikada ne bih napustila - priča nam ova pametna i sposobna te uspješna mlada dama koja s puno energije obavlja poslove koje voli.

Poslala je i poruku svojim vršnjacima, mladim ljudima, ali i ljudima općenito.

- Vjerujem da je važno gledati osobu kroz ono što ostvari, a ne kroz ono što može ostvariti. Smatram da sve što dovoljno želimo, to ćemo i ostvariti, što god morali napraviti da to realiziramo. Volja i motivacija ključ su svakog uspjeha. Ako nešto ne želite dovoljno, to nećete ni ostvariti. Osim toga, samo željeti nije dovoljno. Zasukati rukave i skočiti u vatru ponekad je sasvim OK - zaključuje 23-godišnja Ana u razgovoru za Večernji list, a koja nam svojim kvalitetnim radom i ustrajnošću pokazuje smjer i u ovom teškom i neizvjesnom vremenu.