Tri dana nakon što se transportni brod Ever Given brodarske tvrtke Evergreen nasukao u Sueskom kanalu i blokirao jedan od najvažnijih pomorskih pravaca na svijetu, na kineskoj društvenoj mreži Sina Weibo objavljena je fotografija na kojoj se može vidjeti kako je kamion koji je prevozio kontejner s logotipom "Evergreen" na sličan način blokirao promet na jednoj prometnici kineskom gradu Nanjingu.

Prema svemu sudeći, fotografija je preuzeta iz snimke nadzornih kamera na Autocesti Changchun-Shenzhen, a do blokade prometa došlo je zbog prometne nesreće koja se zbila 27. ožujka u jutarnjim satima. Naime, podaci iz fotografije sugeriraju da je do blokade došlo najkasnije u 9:55 sati po lokalnom vremenu.

Lokalni i međunarodni mediji odmah su ukazali na sličnost blokade prometa u Kini i one u Sueskom kanalu. Kako se može vidjeti na fotografiji, kamion se također našao pod kutom od 45 stupnjeva, a iza njega su se naslagala druga vozila.

China Times piše da brodarska tvrtka Evergreen nema podružnicu koja se bavi cestovnim prijevozom dobara u kontinentalnoj Kini, piše Jutarnji list