Ivana Glavić iz pokrajine Ontario u Kanadi proglašena je u petak navečer najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan RH na prvi put online organiziranoj manifestaciji koja je ujedinila Tomislavgrad gdje je održana ova kulturna priredba i Hrvatice iz 15 zemalja svijeta s pet kontinenata.

Sedma revija tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske koju podupiru Središnji državni ured za Hrvate izvan RH i Hrvatska matica iseljenika, zbog pandemije koronavirusa održana je bez izravnog sudjelovanja 23 Hrvatice iz 15 zemalja svijeta.

Dio publike i ocjenjivačkoga suda je bio u Tomislavgradu dok su se djevojke uključivale online, dok je neveliki broj gledatelja u Tomislavgradu manifestaciju mogao pratiti i putem velikoga video zida.

Prema ocjeni žirija pobjednica ovogodišnjeg izbora je Ivana Glavić iz Kanade. Prva pratiteljica je bila i predstavnica Južnoafričke Republike Angela Miljak.

Druga pratilja je Annmaria Bunoza iz Austrije, dok je s više od 18 tisuća glasova posjetitelja Facebook stranice za najfotogeničniju djevojku 7. izbora proglašena Petra Anić iz Posušja u Bosni i Hercegovini.

Na manifestaciji se video porukom obratila i predstavnica Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Žana Ćorić te Ivan Tepeš, zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika, koji su uz Udrugu Stećak i organizatori ove revije i izbora najljepše Hrvatice izvan Hrvatske u narodnoj nošnji.