Hrvatska nogometna reprezentacija u ožujku kreće u kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Vatreni se u skupini H bore s Rusijom, Slovačkom, Slovenijom, Ciprom i Maltom.

Pobjednik skupine plasirat će se izravno na Svjetsko prvenstvo, dok će dodatnu priliku za to imati drugoplasirana momčad koja će izboriti jedan od tri mini-turnira s po četiri reprezentacije koji će se održati u ožujku 2022. godine.

Na njima će sudjelovati deset drugoplasiranih momčadi iz kvalifikacija te još dvije koje će to izboriti kroz Ligu nacija (po trenutnom renkingu Lige nacija najbolje plasirane reprezentacije koje nisu uspjele osvojiti prva dva mjesta u kvalifikacijama).

Hrvatska 24. ožujka otvara u gostima protiv starih znanaca, susjedne Slovenije. Tri dana poslije Vatreni dočekuju Cipar, pa još tri dana poslije Maltu. Dana 1. rujna Hrvatska gostuje u Rusiji, pa tri dana poslije putuju u Slovačku.

Dana 7. rujna Vatreni dočekuju Sloveniju.

U listopadu se igraju dvije utakmice: osmoga listopada na rasporedu je gostovanje na Cipru, a tri dana poslije domaća utakmica sa Slovačkom.

Posljednje dvije utakmice skupine igraju se u studenom: 11.11. Hrvatska gostuje na Malti, a potom tri dana poslije u zadnjem kolu dočekuje Rusiju.