Do petka, najkasnije početkom sljedećeg tjedna branitelji u Hrvatskoj će imati svog ministra, obećao je premijer Tihomir Orešković. A mogućnost izbora sve mu je veća.

Premijer je danas potvrdio da je razgovarao s Milijanom Brkićem, a večeras je HRT-u potvrđeno da je u Banskim dvorima na razgovoru kao kandidat za ministra branitelja bio i Đuro Glogoški, predsjednik udruge stopostotnih invalida domovinskog rata.

U vruću fotelju za koju je i HDZ, kad je predložio Milijana Brkića kao jedinog kandidata, tvrdio da malo tko želi sjesti, broj pretendenata samo raste. Nakon Branka Borkovića Mladog Jastreba, za ministra branitelja natječe se i poznati demograf Stjepan Šterc, a predložila ga je Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Smatraju da zna kako konkretno pomoći braniteljima.

Braniteljske udruge iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine predložile su dječjeg kirurga iz Rijeke Zlatka Tomašića.

Tako je popis kandidata za ministra hrvatskih branitelja sve je duži. No zasad je, ako čitate dopise ministarstva gospodarstva, ministrom postao Brkić. Naime, dopis su čitali na Hrvatskom radiju Rijeka i otkrili kako ministar Tomislav Panenić već piše ministru Milijanu Brkiću.

Branitelji smatraju kako je najvažnije čim prije izabrati ministra koji će rješavati njihove probleme. Premijer Orešković je poručio da je poruka jasna. Dakle, čeka se skora premijerova odluka.