Propadanje općine Prozor-Rama, nažalost, ne zaustavlja se već, izgleda, dobiva još veće ubrzanje. Nakon prošlogodišnjeg iseljavanja preko dvije stotine mladih osoba iz naše općine u zapadnoeuropske zemlje, rasta nezaposlenih na gotovo dvije tisuće osoba koje se vode na Zavodu za zapošljavanje, propasti privatnog gospodarskog sektora, sve većeg broja socijalno ugroženih obitelji i drugih društveno-ekonomskih negativnih trendova pod vodstvom Joze Ivančevića i Esada Dželilovića doživljava svoj vrhunac ovih dana blokiranjem računa od strane Porezne uprave tj. onemogućavanja normalnog rada i pružanja zdravstvenih usluga Doma zdravlja Rama gdje se izravno dovodi u pitanje egzistencija oko osamdeset djelatnika koji ostaju bez svojih redovnih primanja, a također ugrožava i učinkovitu zdravstvenu skrb svih žitelja općine Prozor-Rama kojima je to svakodnevna potreba.

Bez obzira što građani općine Prozor-Rama kroz općinski Proračun odvajaju 250.000,00 KM za rad Doma zdravlja Rama ipak je načelnik Ivančević svojom lošom i nesposobnom politikom uspio napraviti duga blizu 700.000,00 KM što je dovelo do blokiranja normalnog rada Doma zdravlja. Nažalost Dom zdravlja Rama nije jedina javna ustanova koja se nalazi u ovakvim problemima, a prema našim informacijama sličnu sudbinu trebaju očekivati i u J.U. Veterinarska stanica i J.U. Gradska ljekarna, a također prema našim saznanjima s ovakvom upravom načelnika Ivančevića i njegovih koalicijskih partnera slična bi sudbina mogla dohvatiti i druge javne ustanove i poduzeća u našoj općini.

Pitamo se hoće li ovako loše upravljanje imovinom svih žitelja općine Prozor-Rama ponovo biti rješavano iz sredstava općinskog Proračuna tj. sredstava svih građana ili će netko odgovarati za pričinjenu materijalnu i nematerijalnu štetu ili će se načelnik kao glavna osoba zadužena za funkcioniranje ovog dijela društvenog života, kao što je zdravstvo, ponovo  služiti obmanama i tražiti krivce na drugim adresama.

Neupitno je da zdravstvena skrb mora postojati i funkcionirati na području naše općine pa stoga ovim priopćenjem skrećemo pažnju načelniku i njegovim koalicijskim partnerima da hitno riješe nastalo goruće pitanje, a u dosadašnjem radu su pokazali da nisu dostojni vođenja vlasti, stoga nas ne bi čudilo da vladajuća osovina Jozo Ivančević - Esad Dželilović donese naputak da žitelji općine Rama potraže zdravstvenu skrb u Domu zdravlja Šćipe.

Međutim, da ne bude sve tako crno u našoj općini pobrinuo se „naš omiljeni vođa naroda“ Jozo Ivančević darujući nam kazališnu predstavu poznatog kulturnog djelatnika Josipa Pejakovića znakovitog naziva „UĆERIVANJE“, a inače „predstavu“ naziva Ućerivanje, narod Rame živi dugih sedam godina pod veoma uspješnom izvedbom „glumca“ Joze Ivančevića.
 
HSP BiH Rama
Ivan Ćiro Fofić