Podmlađena reprezentacija Mađarske se predstavila u vrlo dobrom svijetlu na ovom Europskom prvenstvu, u polufinalu također, ali nije mogla zaustaviti Hrvatsku. Koja je ponovo u finalu, na korak do obrane naslova. Slično kao i protiv Grčke u četvrtfinalu, opet smo u prve dvije četvrtine gledali otvorenu utakmicu.

Mađari su se držali korak, ali su prvi posustali u drugoj dionici. Jerko Marinić-Kragić je realizirao igrača više, Bijač je skinuo šut Vigvariju, pa je Hrvatska došla u priliku da ode na plus dva. Fatović je pogodio uz dosta sreće, lopta je prešla zamišljenu liniju.

U takvoj situaciji kada se igra gol za gol, Hrvatska je naravno u prednosti. Mađari ne dozvoljavaju Hrvatskoj da se odvoji. Na ulasku u posljednju četvrtinu rezultat je 7:6. Lončar je ponovo podigao na +2, nakon čega je Hrvatska prvi put otišla na tri gola prednosti. Lorena Fatović sjajnim golom podiže na 9:6.

Imala je Mađarska novog igrača više, ali Vince Vigvari puca samo do Lončara. Na drugoj strani je Gyapjas uz pomoć vratnice zaustavio pokušao Vukičevića.

Mađarska ne odustaje, čak su i golmana promijenili, ali im to očito nije pomoglo. U pravom trenutku Butić postiže svoj prvi gol na Europskom prvenstvu. Hrvatska je u tom trenutku vrlo blizu finala. Nakon gola Vrlića sve je bilo jasno. Vigvari je samo postavio konačan rezultat 11:8. Prednost koju je Hrvatska napravila u drugoj četvrtini se pokazala presudnom.

Bijač je imao osam obrana, Marinić Kragić realizaciju 3/3. Mađarska je imala samo trojicu igrača koji su se upisali u strijelce. Nagy i Vince Vigvari su postigli po tri gola, dva je dodao Fekete. Gyapjas je do izlaska sakupio sedam obrana.