U susretu 1. kola skupine IV drugog kruga Svjetskog prvenstva, hrvatska rukometna reprezentacija je u Malmou pred više od 11.000 gledatelja odigrala 32-32 protiv svjetskih prvaka Danaca i tako ostala samo na teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale.

Hrvatska je odigrala sjajno, čvrsto i borbeno, ali nije uspjela slaviti protiv dvostrukih svjetskih prvaka. S bodom ostaje teoretski u igri za plasman u četvrtfinale, no šanse su minimalne.

Prije svega, Hrvatska mora pobijediti i Bahrein i Belgiju, a onda joj je u prvoj varijanti potrebna senzacija Bahreina protiv Egipta ili SAD-a protiv Danske.

U drugoj varijanti Hrvatska može proći ako Egipat pobijedi Dansku pa bi odlučivala ukupna gol-razlika između Danske i Hrvatske. Danci tu ipak trenutno bolje stoje (+30 naspram +9 Hrvatske).

Hrvatska je veći dio utakmice vodila, u jednom trenutku je imala i četiri razlike, no Danska se vratila, u završnici je povela, imala je i zadnji napad koji nije realizirala. Cindrić je u zadnjoj sekundi pucao sa sredine terena, ali nije uspio.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Marin Šipić s devet, Filip Glavaš s osam, te Luka Cindrić s pet golova, dok je Mate Šunjić imao šest obrana. Dance su predvodili Simon Bogetoft Pytlick s devet i Mikkel Hansen s osam golova, dok je Niklas Landin imao šest obrana.

U ranije odigranom susretu ovoga kola skupine IV Egipat je porazio Belgiju sa 33-28 dok je Bahrein pobijedio SAD sa 32-27.

Iduće kolo na rasporedu je u subotu. U prvom dvoboju snage će odmjeriti Bahrein i Egipat (15:30 sati), potom slijedi okršaj Hrvatske i Belgije (18:00 sati), a u zadnjem susretu igrat će Danska i SAD (20:30 sati)

Posljednje kolo je na rasporedu u ponedjeljak, 23. siječnja, kada će igrati SAD – Belgija (15:30), Hrvatska – Bahrein (18:00), te Egipat i Danska (20:00).

Prve dvije reprezentacije izborit će nastup u četvrtfinalu.