Nekadašnja glavna urednica HTV-a i Informativnoga programa HTV-a Hloverka Novak Srzić oštro se osvrnula na televizijski povratak Denisa Latina kao novog urednika HTV-ove emisije “Otvoreno”.

“Ne gledam više puno televiziju..vratila se mojoj staroj ljubavi Radiju..ovo je fotka iz mog i našeg Otvorenog….u ovoj sezoni Otvoreno će uređivati Denis Latin…duša me boli…ne zbog mene ..ja sam sve već vidjela..žao mi samo pretplatnika…Bože sačuvaj…”, komentirala je Hloverka na Facebooku, prenosi Index.

Ratna sjekira dvoje nekoć često viđanih televizijskih lica očito nije zakopana. Iako se Hloverka Novak Srzić u posljednje vrijeme u medijima pojavljuje pretežito u ulozi direktorice Turističke zajednice Makarske, a i kao protivnica Istanbulske konvencije, medijski arhivi pamte njen sukob s Denisom Latinom 2009. godine, kada je Hloverka nakon 16 godina emitiranja ukinula emisiju “Latinica” koju je vodio Denis Latin jer je on tada bio najavio da se namjerava kandidirati za predsjednika.

Prije deset godina Latin nije želio voditi “Otvoreno”

Zanimljivo je da je Hloverka Novak-Srzić prije deset godina ponudila Denisu Latinu da tijekom svoje kampanje preuzme vođenje emisije “Otvoreno”, no on je taj prijedlog odbio jer je smatrao da mu je to ispod časti. Njegovo je objašnjenje bilo, kako je tada zabilježio Nacional, da tu emisiju nikako ne može raditi jer ne može surađivati s ekipom te emisije.

Tadašnja glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak Srzić rekla je tada za Novi list da “Latin jednostavno ne može raditi emisiju uživo te da to nikada nije niti znao raditi”.

Televizijski talk show “Latinica” ugašen je zaključno 2011. godine, kad je Hloverka još bila v.d. direktorice programa HRT-a, a nakon toga je posljednje godine na HTV-u do 2015. provela kao novinarka u redakciji kulture.

HMS.ba