Bajka nogometaša Islanda završila je u Saint Denisu u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Francuska je na Stade de Franceu pokazala Englezima kako se favorit obračunava s autsajderom i pregazila Island s visokih 5:2.

Strijelci za Tricolore bili su Giroud dva puta, Pogba, Payet i Griezman , dok su za Islanđane pogađali Sigthorsson i Bjornason.

Festival golova započinje u 12. minuti kada Matuidi sjajno upošljava Girouda koji rutinski matira islandskog vratara.

U 20. minuti Francuzi povećavaju prednost preko Paula Pogbe. Griezmann je ubacio iz kornera, a veznjak Juventusa nadskače Islanđane i šalje loptu u mrežu.

U finišu prvog poluvremena Francuzi dolaze do još dva pogotka. Najprije se u strijelce upisao Dimitri Payet preciznim udarcem iz daljine.

Potom brzonogi Antoine Griezmann bježi obrani 'vikinga' i majstorski zabija preko nemoćnog Halldorssona.

U drugom poluvremenu Islanđani smanjuju prednost na 4:1 preko Sigthorssona. Sigurdsson je ubacio loptu u šesnaesterac Francuza, a napadač Nantesa stiže prvi do lopte i donosi erupciju oduševljenja svojih navijača.

Zanimljiv je podatak kako je zbog ove utakmice u Saint Denis stiglo oko 25 tisuća Islanđana ili 8 posto cijelokupnog stanovništva ove otočne zemlje.

No, samo tri minute kasnije Oliviere Giroud gasi sve eventualne nade Islanđana za senzacionalnim povratkom u utakmicu. Payet je ubacio iz prekida, a napadač Arsenala odličnim skokom proslijeđuje loptu u mrežu.

Sve što su Islanđani uspjeli u nastavku napraviti je pogodak Bjarnadsona u 84. minuti.

S tim rezultatom (5:2) završilo se i posljednje četvrtfinale Europskog prvenstva. Na kraju obje momčadi mogu biti zadovoljne, Islanđani mogu biti ponosni na svoj nastup na Euru, a Francuzi na domaćem terenu nastavljaju svoj put, te u polufinalu igraju protiv Njemačke.