Deseta borilačka priredba Fight Nation Championship (FNC) održan je večeras u Ljubuškom. Na turniru su nastupili braća Sičaja iz Rame. Debitirao je Tomislav i ubilježio svoju prvu profesionalnu pobjedu, dok je u glavnom dijelu večeri nastupio njegov brat Ivan.

Momak koji je magistrirao radiologiju, mislio otići u Njemačku, i onda je odlučio da ne može raditi od 8-16 sati i trenirati, pa je krenuo sve dati za MMA.

Ivan je član kluba ''ATT Zagreb'' koji se bavi MMA sportskim borbama. Do sada je nastupao dva puta i ubilježio dvije pobjede. FNC događaj u Ljubuškom njegov je teći profesionalni nastup.

Ivan je u kavezu snagu odmjerio s Moldavcem Neluom Bogdanom, koji u karijeri ima tri borbe, od čega dva poraza.

Prva runda uglavnom je protekla borbom na parteru gdje je Bogdan zatvorio gard i napade Sičaje, koji su ipak bili kratki ali slatki. Sičaja je cijelo vrijeme borbe bio u gornjoj poziciji i zadao nekoliko kvalitetnih udaraca.
 


Druga runda započela je kvalitetnim udarcima nogom Sičaje u noge Bogdana, gdje dolazi do izražaja brzi karate stil borbe i kretnji Sičaje. Nakon toga borba se ponovno seli na parter i postaje identična onoj iz prva runde.
 


Treća runda kreće žešće uz nekoliko lijepih udaraca Sičaje uz atraktivan kružni udarac nogom. Uz nekoliko lijepih direktnih udaraca i aperkata Tirke lagano stvara prednost. Uz odlične udarce Sičaja dominira ovom rundom i lagano razbija Moldavca i osigurava pobjedu.
 


Ovo je Ivanova treća profesionalna pobjeda u MMA karijeri.
 


Nakon proglašenja pobjednikom Ivan se zahvalio svima koji su došli i dali mu podršku u ovoj borbi.

FOTO: Tomislav Bošnjak / Rama-Prozor.info