Danas, 28. lipnja, povodom proslave patrona – Presvetog Srca Isusova, kao što je najavljeno u programu, u župnoj crkvi slavljena je sveta Misa u 17 sati koju je predvodio i tijekom nje propovijedao župni vikar Stjepan Didak. Prije otpusta naroda upriličen je Obred blagoslova djece, a na izlazu iz crkve mališanima su podjeljeni slatkiši. Ovo euharistijsko slavlje animirao je župni Zbor mladih.

Poslije slavlja sv. Mise na trgu dr. Josipa Stadlera održan je trinaesti po redu festival duhovne glazbe pod nazivom Djeca pjevaju Isusu.

Program festivala započeo je iza Večernje sv. Mise pozdravnim govorom mladih voditeljica Martine i Anamarije.

U natjecateljskom dijelu programa ovogodišnjeg festivala izvedeno 14 glazbenih brojeva.

Nakon vijećanja ocjenjivačkog povjerenstva, nazočnima su se obratili članovi koji su proglasili i uručili prigodne nagrade, a nakon toga župnik Marko izrekao je riječi čestitke i zahvale te svim sudionicima uručio zahvalnice.

Prema glasovima članova povjerenstva koje su činili Ivana Franjić-Tubić, David Glibo i Ivan Vlajčić:

PRVO MJESTO zauzela je Manuela Ćurić koja je uz glazbenu pratnju starije sestre Tine izvela pjesmu Stvoreni za nebo.

DRUGO MJESTO zauzela je  Petra Šarčević koja je uz glazbenu pratnju Nade Krešo izvela pjesmu Gospode ja tako trebam te.

TREĆE MJESTO zauzela su dva brata blizanca Mato i Miro Zadro koji su uz glazbenu pratnju starije sestre Katarine izveli pjesmu Srce predajem ti.

Ovaj događaj upriličen je u organizaciji župe Prozor, zahvaljujući dragom Bogu, djeci koja su naporno vježbala i pripremala se za ovo natjecanje, župniku Marku, s. Marineli, kapelanu Stjepanu, ostalim članovima pastoralne ekipe, roditeljima ... odnosno svima onima koji su ga spremno i draga srca podržali.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić