Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH HNS-a i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem i zamjenicom predsjednika HDZ BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjanom Krišto, nazočilo je Središnjem predizbornom skupu koalicije hrvatskih stranaka koji se održao u sportskoj dvorani Prozor/Rama.

Predsjednik Čović dao je punu potporu kandidatu za načelnika općine Rama, Anti Pavličeviću i kandidatima s liste hrvatske koalicije prenijevši ujedno i pozdrave Andreja Plenkovića.  U svom govoru zahvalio je Rami na podršci za izbor predsjednika člana Predsjedništva BiH prije dvije godine te iskazao svoje dugovanje prema Rami i ramskom čovjeku. Da bi mogao ostvariti svoj dug i pomoć Rami treba imati otvorene i pružene ruke za suradnju ovdje u općini.

Istaknuo je kako je došlo vrijeme da promijenimo odnose diljem BiH, a osobito ovdje u Rami. „Mi trebamo napraviti odnose u BiH da živimo po mjeri čovjeka. Osigurati status dostojan čovjeka da mladi ostaju ovdje. Želimo suživot, ne samo u Rami, nego u cijeloj BiH, a suživot znači jednakopravnost. Moramo provesti presudu Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga u slučaju Sejdić – Finci što u konačnici znači i reorganizaciju Bosne i Hercegovine i po mjeri Hrvatskog naroda pod čime se prije svega podrazumijeva  izbor članova Predsjedništva BiH i reguliranje odnosa u Domu naroda“ – rekao je dr. Čović.

Predsjednik Čović zahvalio je svim strankama koje su prepoznale trenutak i shvatile da kroz zajedništvo možemo mnogo više.

Svim okupljenima obratio se i kandidat za načelnika općine Rama, Ante Pavličević koji se osvrnuo na probleme s kojima se Općina suočava, ponajprije nezaposlenost i iseljavanje mladih. Pavličević je kazao kako je on kandidat koji će malo govoriti, a mnogo raditi te pozvao sve da svoj glas na izborima 2.10. daju po svojoj savjesti i bez osobnih interesa već interesa građana Prozor-Rama. Zbog govorne mane, sebe je usporedio s Mojsijem koji je također bio s govornom manom. Ali, to nije bila mana nego prednost.

Njegova prva točka programa je zajedništvo, dosta nam je podjela, a to je i dokazao okupljanjem triju hrvatskih stranaka u koaliciju. Samo zajedno možemo više. U svom obraćanju nije davao lažna obećanja, jer dosta nam je praznih obećanja. Obećao je trud i rad, korektnost.

„Obećao sam sebi i vama da će moja kampanja za načelnika općine Prozor-Rama biti korektna, utemeljena na činjenicama i natjecanju vizija za prosperitet našeg zavičaja i svih ljudi koji u njemu žive i prema njemu životno gravitiraju“ – istaknuo je Pavličević.

Predsjednik OO HDZ BiH Rama i zastupnik u Koalicije hrvatskih stranaka Drago Tule u svom obraćanju se posebno osvrnuo na činjenicu da je za vrijeme vladavine HDZ 1990 Ramu napustilo nekoliko tisuća njezinih najvitalnijih žitelja.

S naglaskom na iseljavanja bilo je i obraćanje predsjetnika HSP Rama Ivana Fofića koji je podvukao da ne treba čuditi činjenica da su vladajućem HDZ 1990 glavni projekti izgradnja staračkog doma i mrtvačnice jer su Ramu pretvorili u veliki starački dom. A obećanja vladajućih kroz ovih osam godina o povratku Ramljaka iz Dubrovnika i iseljeništva ostalo je samo slovo na papiru.

Nositelj liste Koalicije hrvatskih stranaka  za Općinsko vijeće dr. Mario Budimir u svom obraćanju naglasak je stavio na potrebu stvaranje poduzetničke klime kao garancije opstanka i stvaranja optimalnih uvjeta življenja onih koji nisu napustili svoja ognjišta. U istom tonu je bilo i obraćanje Marka Belje, predsjednika RDS-a, koji je istaknuo da je oko ovo koalicije okupljeno 90% ramskih poduzetnika koji su prepoznali program i ljude koji su u stanju gospodarstvo naše općine pokrenuti s mrtve točke.

Sazorilo je vrijeme za promjene! Dosta nam je podjela! Budimo dio promjene, zajedno krenimo u bolje sutra. Neka mladost preuzme kormilo naše općine. Pokažimo zajedno da na mladima svijet ostaje!
 
HDZ BiH, HSP BiH, RDS – Koalicija hrvatskih stranaka