Danas je u župi Rumboci svečano proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika ove župe sv. Franje Asiškog. Svete mise služenu su  u 8:30 i u 11:00 sati.

Svečanu koncelebriranu pučku svetu misu predslavio je dr. fra Anđelko Domazet, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Uz njega na oltaru bio je rumbočki župnik fra Jure Perić, te još deset svećenika.

Fra Anđelko se u svojoj propovijedi osvrnu na život sv. Franje u nasljedovanju Isusa Krista i njegovoga Evanđelja. Posebno je naglasio i postavio pitanja na koja svi trebam,o odgovoriti: „Kako ćemo biti ljudi koji će slijediti franju u očuvanju života i prirode? Kako da kao vjernici ne možemo doći do konsenzusa o općem dobru? Kako to da katolici svjesno biraju i glasuju protiv vlastitog mišljenja i vlastitoga interesa. To su temeljna pitanja. Izgleda da je nama isus previše. Sveti Franjo je bio veličanstven čovjek jer je živio srce evanđelja.  
Mi se volimo deklarirati, ja sam katolik, Hrvat, ma to vam je deklariranje mrtvo slovo. Djela su dokaz života. Riječi su samo podsjetnik. Mi kršćani u svijetu trebamo biti prepoznatljivi ne samo po sakramentima, nego i po dobrim djelima, po ljubavi, jer dobar čovjek je najbolja promocija Boga“
– naglasio je između ostaloga fra Anđelko.

Misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao je veliki Zbor župe Rumboci pod ravnanjem prof. Sonje Cvitanović.

Nakon svete mise uslijedilo je druženje u župnoj dvorani uz razgovor i čašicu. 

Vanjska proslava patrona župe Rumboci za cijelu Ramu je u nedjelju 6. listopada 2019. pod svečanom pučkom misom u 11 sati.