Lječilište Reumal u Fojnici u teškom je stanju, zbog smanjenja obujma poslovanja i drugih problema poduzeću koje zapošljava 400 radnika prijeti gašenje. O sudbini Reumala sutra će raspravljati Općinsko vijeće Fojnice.

Lječilište Reumal Fojnica, prenosi Klix, je ustanova za medicinsku rehabilitaciju i rekreaciju koja godišnje ostvari 150 tisuća noćenja te kao takva predstavlja brend po kojem je Fojnica poznata u BiH i okruženju, stoji u najavi sutrašnje sjednice. 

Osim toga, Lječilište Reumal zapošljava oko 400 radnika koji svojim radom prehranjuju obitelji. 

Međutim, nagomilani financijski problemi, pojava pandemije koronavirusa, tužba dijela radnika i nedovoljna briga vlasti, doveli su ovaj gospodarski subjekt pred zatvaranje, a samim tim i 400 radnika moglo bi ostati bez posla. 

Uprava Lječilišta Reumal uputila je osnivaču Općinskom vijeću Fojnica zahtjev za održavanje hitne izvanredne sjednice, a ona će se održati u petak, u 10 sati, u dvorani Općine Fojnica, s jednom točkom dnevnog reda: 

Aktuelno stanje Lječilišta Reumal – ugroženost nastavka poslovanja usljed izvršnih postupaka po tužbama radnika i smanjenog obujma poslovanja izazvanog pandemijom koronavirusa.