Često čujemo kako svijetu fali više lijepih vijesti, a ovo je upravo jedna takva. Naime, Englez koji se godinama borio sa neizlječivom bolešću i kojem je "ostalo još 8 mjeseci života", iznenada je izliječen. Sada je otkrio kakav je osjećaj uživati u drugoj šansi koju mu je pružio život.

Seanu Guinnessu iz Harrogatea dijagnosticiran je melanom još 2011. godine, no koji je uspješno uklonio odgovarajućom operacijom. Ipak, godinama kasnije, počeo je osjećati bolove u stomaku, a pretrage su pokazale kako se bolest vratila, proširivši se na njegovu jetru i crijeva, prenosi BBC.

Ovaj IT stručnjak tada je podvrgnut operaciji uklanjanja dijela tankog crijeva, međutim, liječnici su zatim saopćili strašnu vijest - kako mu je ostalo još osam mjeseci života.

Unatoč tome, stvari su dobile iznenađujući obrat, te će sada ovaj 60-godišnjak ostvariti svoj san da kćerku isprati do oltara.

Seanova teška zdravstvena situacija nije natjerala liječnike da odustanu od njega. Predložili su mu liječenje imunoterapijom i lijekovima koji mogu pomoći u pronalaženju i ubijanju stanica raka.

Iako je ona individualna, za Seana je bila pun pogodak. U roku od nekoliko mjeseci, nevjerovatno, ali nalazi su pokazali da se bolest povlači, a četiri godine kasnije - stručnjaci su ga proglasili "očišćenim od raka".

Sean ne krije koliko je zahvalan što je dobio drugu priliku za život.

"Osjećam se kao najsretniji čovjek na svijetu. Ne želim nikakve nagrade, nikakve pobjede. Ne želim dobiti na lutriji. Zapravo osjećam se kao da sam više puta dobio na lutriji", rekao je on.

Dodao je kako mu ovo posebno znači jer će biti sa kćerkom na dan njenog vjenčanja u augustu: "Vrlo smo bliski, a sada ću je moći otpratiti do oltara i predati je na dan njezina vjenčanja. To su stvari o kojima svaki otac sanja", rekao je Sean.

Kada je saznao da ima manje od godinu dana života, Sean kaže kako je prešao na "način preživljavanja".

"Počeo sam prelaziti na način preživljavanja, koji je obično mješavina ljutnje, očaja i obamrlosti. Bio sam sretno oženjen čovjek s dvoje prekrasne djece. Supruga i ja spremali smo se za sretan život. Onda mi se činilo kako mi je sve što smo gradili odjednom oduzeto", dodao je.

Sa suprugom, Sean dijeli 24-godišnjeg sina Thea koji je nedavno diplomirao i 28-godišnju kćerku Ameliu.

"Znam za ljude koji su počeli s ovom terapijom i izdržali samo prvih mjesec dana. Njihova tijela su je jednostavno odbacila i nakon toga su umrli", rekao je Sean, pa zaključio: "Mislim da ne postoje riječi koje bi opisale ovu količinu zahvalnosti".

Osim što će svjedočiti bitnim životnim trenucima o kojima je maštao, gospodin Guinness sad je i dio programa na Univerzitetu u Oxfordu koji istražuje uzroke i liječenje melanoma.