Matica hrvatska ogranak Bugojno je i ove godine prepoznala marljivost i upornost mladih članova našeg društva, te već tradicionalno organizirala nagrađivanje najboljih učenika osnovne i srednje škole iz Bugojna.

Nagradu ,,Matica hrvatska“ i prigodan poklon dobili su učenici od petog do osmog razreda Prve osnovne škole ,,Jaklić“ i učenici bugojanske podružnice Gimnazije ,,Uskoplje“ koji su na kraju ove školske godine ostvarili prosjek ocjena 5.0.

Nagradu su dobili Monika Galić, Katarina Turalija, Barbara Ivoš, Barbara Jakmirović, Ivana Jezidžić, Ana Šuta, Ružica Miličević, Ivan Lovrić, Tea Franjić, Sara Lukić, Klara Okadar, Bruna Tomas, Lovro Lovrić, Krešimir Škaro, Hrvoje Kelava, Mia Bagarić, Mia Branka Arsenijević, Magdalena Dugandžić, Branko Đorđević Udiljak, Marija Ivić, Ruža Jurič, Anabela Marina, Magdalena Mišura, Leonarda Nenadić, Luka Šarić, Matea Udiljak, Fran Herceg, Doris Dadić i Ana Barišić, Jelena Udiljak i LukaMarijanović.

Program je upotpunjen glazbenim nastupima učenica Prve OŠ ,,Jaklić“ Brune Tomas i Ane Šuta izvedbama Betthovenih skladbi na klaviru i Luke Mostarca, također učenika ove škole koji je izveo Mađarski ples na harmonici.

Inspirativne sastave koje su nastali tijekom školske godine na satu hrvatskog jezika,  a od njihovih nastavnika ocijenjeni kao najbolji, pročitale su Sara Lukić i Tea Franjić koje su pisale na temu ,,Kako glazba utječe na moj život“, Mia Branka Arsenijević i Ivana Jezidžić na temu ,,Svijet u kojem želim živjeti“, te Mia Bagarić koja je pisala na temu ,,Tajna bakinog tavana“.

Osmijeh djece nakon nagradnog priznanja nije se mogao sakriti, tim više što nastupa ljetni odmor kada će na nekoliko tjedana zaboraviti na obveze i školske brige.     

Matica hrvatska Bugojno