Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović nastavlja obavljati sve dužnosti koje podrazumijeva navedena funkcija, sve do isteka mandata, priopćeno je iz njegova ureda.

''Očekivanje ostavke na mjesto potpredsjednika, od strane SDA i HDZ-a, predstavlja težnju za uvođenjem SNSD-a u vlast Federacije BiH. U prilog tome govori i činjenica vezana za glasovanje, od strane SDA i HDZ-a, za Nikolu Špirića u Parlamentu BiH, prilikom izbora Zajedničke komisije za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom'', objavio je Dunovuić na svojim službenim internetskim i Facebook stranicama.

Ističe kako je Demokratska fronta podnošenjem ostavki na ministarske pozicije u Vladi Federacije BiH, ''dokazala da je zakon važniji od vlasti''.

''Međutim, potpredsjednik Dunović i Demokratska Fronta učinit će sve što je potrebno da se spriječi ulazak destabilizirajućih faktora, kao što je SNSD, u vlast Federacije BiH. Poštivanje ustava i zakona temelj je svakog naprednog i demokratskog društva'', naveo je Dunović.

I njegov stranački šef, Željko Komšić, u medijskim istupima nakon napuštanja federalne koalicije, rekao je kak Dunovuić ostaje na svojoj dužnosti.

''Dunović nije u ovom paketu ministara, niti ima veze s izvršnom vlasti i ostat će na funkciji potpredsjednika. Ne vidim razlog da on odlazi s te pozicije iako mi je razumljiva želja HDZ-a i SDA da se i njega riješe, ali to će ići malo teže'', rekao je Komšić i dodao kako SDA i HDZ već užurbano traže novog partnera. (bljesak.info)