Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Bijeljini da je dobra stvar što će HDZ biti dio Federalne vlade, jer time SNSD dobiva jedno ministarsko mjesto.

''S HDZ-om imamo dogovor da, ukoliko SNSD osigura jedno ministarsko mjesto za HDZ u Vladi RS, oni će nama u kvoti koji oni imaju osigurati jedno mjesto za Srbina u Federalnoj vladi. Vjerujem da će HDZ ispoštovati taj dogovor'' rekao je on.

Komentirajući dogovor SDA i HDZ danas u Mostaru o formiranju vlasti na županijskoj i federalnoj razini, Dodik je u izjavi novinarima u Bijeljini rekao da misli da na razini BiH ima mnogo pitanja o kojima tek trebaju postići suglasnost.

Ponovio je tvrdnju da "ne vjeruje u dobre namjere SDA i DF-a prema RS", uz stav da suradnja SDS-a, PDP-a i NDP-a sa ovim političkim snagama "uvodi RS u manji stupanj institucionalne stablnosti od dosadašnje".

Kazao je da ne spori pravo SDS-a, PDP-a i NDP-a da kao politički faktori prave bilo kakav politički savez, ali da on sumnja da oni ''imaju karakter da obrane poziciju RS, jer to nisu činili ni ranije kada su bili u prilici“.

Podsjetimo, Čović i Izetbegović postigli su na sastanku u Mostaru dogovor o formiranju vlasti na županijskoj i federalnoj razini.

bljesak.info