Blagdani su uvijek odlična izlika za opuštanje uz nezdravu hranu u velikim količinama. Bez brige, to je sasvim opravdano i ne morate brinuti da ste skrenuli na krivi put zbog nekoliko dana drugačije prehrane. U nastavku vam donosimo nekoliko jednostavnih ideja koje će vas vrlo brzo vratiti u formu.

Tjedan bez pekarskih proizvoda i šećera

Savjet stručnjaka je da u periodu od tjedan dana pokušate smanjiti ili potpuno izbaciti iz prehrane bijelo brašno i bijeli šećer i pekarske proizvode koji su prepuni navedenih sastojaka. Također, preporučuje se da smanjite unos mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i kave i alkohola.

Voda – 8 čaša dnevno

Voda je vaš najbolji prijatelj u procesu detoksikacije. Osigurajte svom organizmu minimalno osam čaša vode dnevno i izbjegavajte druge napitke kako biste što efikasnije osvježili svoj organizam.

Voće i povrće u velikim količinama

U periodu detoksikacije obavezno povećajte unos voća i povrća kako biste dobili potrebne doze vitamina i minerala koje su nakon nezdrave hrane neophodni vašem organizmu. Istražite mogućnosti i zdrave recepte, započnite dan voćnim smoothijem, a završite laganom povrtnom juhom, piše Elle.hr

Proteini su ključni

Iako biste možda pomislili da ih se trebate kloniti u periodu detoksikacije, to jednostavno nije tako. Ako ne unosite dovoljno proteina vaš organizam će ih početi crpiti iz jetre stoga svom organizmu osigurajte dovoljan unos proteina iz ribe, jaja ili graha.

Juha kao glavni obrok

Bilo da se odlučite na tople ili hladne juhe, neka glavni sastojak bude povrće, što raznovrsnije i u što većim količinama uz dodatak maslinovog ili kokosovog ulja.