Maskirane osobe, naoružane automatskim, puškama presreli su zaštitarsko vozilo na Bišću polju kraj Mostara u četvrtak iza 10 sati te otuđile novac, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Kako stoji u izvješću policije, 11. svibnja u 10:40 sati PU Mostar je obaviještena da je nad djelatnicima Delta security izvršeno razbojstvo dok su se kretali na Bišću polju.

Cesta kojom su se navodno kretali pljačkaši - Detalji pljačke u Mostaru: Naoružani automatima blokirali zaštitare i sve im odnijeli

Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije koji su na makadamskom putu između trgovine Lignu i TC FIS zatekli zaštitare.

Zaštitari su, navodi policija, izjavili da su se kretali makadamskim putem prema trgovini Lignum a iz pravca te trgovine, prema njima je išlo vozilo Lada Niva koje ih udara u branik i iz kojeg izlaze dvije maskirane osobe naoružane automatskim puškama koji im naređuju da predaju novac.

''U tom trenutku, prilazi im još jedno vozilo iz kojeg izlaze dvije maskirane osobe s automatskim puškama koji im uzimaju novac i službene stvari i udaljavaju se u nepoznatom pravcu'', navedeno je u policijskom izvješću.

Prema neslužbenim informacijama radi se o velikoj količini novca koji je prikupljen iz tri tržna centra.

Bljesak.info