Hrvatska od 20:30 igra posljednju utakmicu drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva. Izabranicima Line Červara za prolazak u četvrtfinale je potrebna pobjeda u okršaju s Danskom te da Katar u ranijem terminu pobijedi Argentinu. To je jedini scenarij prema kojem Hrvatska prolazi dalje.

Dvije su dobre vijest za Hrvatsku uoči večerašnjeg susreta. Prva je ta što su Danci već osigurali prvo mjesto i protiv Hrvatske nemaju nikakav rezultatski imperativ, a druga što će Danska igrati oslabljena jer ima najmanje osam igrača sa crijevnom virozom. 

"Vidjet ćemo prvo tko će biti fizički spreman za tu utakmicu. Najvažnije je imati što više svježih igrača za četvrtfinale u srijedu. O tome se radi u ovom trenutku", rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen pa upitan o važnosti pobjede protiv Hrvatske dodao:

"Pobjeda pod svaku cijenu ne dolazi u obzir, moramo biti spremni za četvrtfinale. Naravno da ćemo ući u utakmicu i okušati nešto izvući iz nje, ali nikako si ne postavljamo imperativ pobjede."

Katar favorit protiv Argentine

Katar i Argentina igraju od 18 sati, a prema kladionicama Katar je favorit u tom susretu. Koeficijent na pobjedu azijske reprezentacije je oko 1.70, a na pobjedu Južnoamerikanaca 2.80. 

Podsjetimo, Hrvatska je u subotu protiv Argentine imala prvu meč-loptu za prolazak skupine, ali je doživjela šokantan poraz nakon kojeg je Lino Červar najavio povlačenje s pozicije izbornika poslije Svjetskog prvenstva, piše Index.hr.