Broj slučajeva koronavirusa u svijetu danas je prešao 7 milijuna, s velikim rastom broja zaraženih u Brazilu i Indiji, pokazuju podaci agencije Reuters.

Oko 30 posto zaraženih nalazi se u SAD-u

Oko 30 posto zaraženih, njih 2 milijuna, nalazi se u Sjedinjenim Državama. Latinska Amerika bilježi drugi najveći broj potvrđenih slučajeva, njih 15 posto.

Broj mrtvih u svijetu približava se 400 tisuća

Broj mrtvih u svijetu približava se 400 tisuća. Četvrtina svih žrtava je u SAD-u, no taj broj ubrzano raste u Južnoj Americi.

Broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom u pet mjeseci u ovom trenutku je jednak broju ljudi koji godišnje umru od malarije, jedne od najsmrtonosnijih zaraznih bolesti.

Prvi slučaj covida-19 zabilježen je 10. siječnja u kineskom gradu Wuhanu

Prvi slučaj covida-19 zabilježen je 10. siječnja u kineskom gradu Wuhanu, no broj mrtvih je prešao granicu od 100 tisuća tek u travnju, prema podacima agencije Reuters. Trebala su samo 23 dana da brojka naraste s 300 na 400 tisuća.

SAD ima najveći broj preminulih

SAD ima najveći broj preminulih, njih 110 tisuća. Smrtnih slučajeva sve je više i u Brazilu koji bi uskoro mogao prestići Ujedinjeno Kraljevstvo koje je trenutno iza SAD-a. Procjenjuje se da je stvarni broj preminulih puno veći od službenih podataka jer mnoge države nemaju dovoljno testova, a dio njih ne broji one koji su preminuli izvan bolnica.