Niske temperature i jutros pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebna pažnja skreće se na dionice u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica, zbog odrona, prometuje se naizmjenično-jednom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozorava se i na ostalim putevima u BiH. Posebno se izdvajaju dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Zbog aktiviranih klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača, izmjenjen je režim prometovanja.

Vozači koji se kreću putnim pravcem Livno-Kupres preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravaju se  na učeste izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Istražni radovi izvode se u tunelu Karaula na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj, zbog čega vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Apelira se na maksimalno opreznu vožnju.

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.