Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanska Dubica pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

Kako javljaju čitatelji "Avaza", s graničnog prijelaza Bosanska Gradiška čekaju skoro sat na prelazak granice u Hrvatsku.

U ostatku BiH, prema prikupljenim podacima, BIHAMK izvještava da se danas na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini prometje nesmetano i uz povoljne vremenske prilike. 

Nedjeljom je smanjen obim sanacijskih radova na putevima, ali je na tim lokalitetima obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. U poslijepodnevnim i večernjim satima očekujemo pojačan intezitet vozila, posebno na prilazima većim gradskim centrima. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet  je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije, zbog radova, tokom dana prometuje  se na putnim pravcima Jablanica-Mostar (Donja Jablanica) i Čevljanovići-Nišići.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), prometuje se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila prometju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Savjetujemo da se na vrijeme informirate o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli nepotrebna čekanja.