Pametni telefoni koji imaju zaslon na dodir, osjetljiviji su na hladnoću. Slika može postati mutna ili ne reagira na dodir. Pripazite i s padom mobitela, jer na hladnoći ekran lakše puca.

Osim toga, zimi se znaju dogoditi i problemi s kondenzacijom. Ako ste s mobitelom dulje bili na hladnoći i uđete u zatvoren i ugrijan prostor, moguće je da će zablokirati, a unutra bi se mogla stvoriti i voda.

Znamo da sigurno želite fotografirati svaki predivan trenutak adventskog sajma, ali predlažemo da mobitel ne vadite iz džepa ako stvarno ne morate. Neka on stoji što bliže tijelu, kako bi ga grijala temperatura tijela.

Ako trebate obaviti dulji razgovor na hladnoći, predlažemo da koristite slušalice. Tako vam se ni ruke neće smrznuti.

Zaštitite mobitel maskom. Što je ona kvalitetnija i deblja, više će štititi mobitel i od hladnoće, ali i padova i prašine, prenosi Večernji.hr.

Prije no što izađete na otvoreno, napunite mobitel do kraja. Primjerice, ako je mobitel na 40 posto, moguće je da će se ugasiti odmah čim izađete. Ovo je provjerena tehnika! Možete ponijeti i vanjski punjač, pa ako se i isprazni, priključite ga.