Priča o napuštenoj bebi koja je odrasla u uspješnog poduzetnika, inovatora i filantropa inspirirala je mnoge na društvenim mrežama.

Freddie Figgers (30) trenutno je CEO 62 milijuna dolara vrijedne tvrtke koju je osnovao dok je još bio tinejdžer. Osim toga vlasnik je 4 patenta, a tehnologijom se bavi otkako je bio dijete.

Freddie je rođen u Qunncyju (Florida) i majka ga je ostavila u kontejneru ubrzo nakon rođenja. Nathan i Betty Figgers udomili su ga kad je bio star samo dva dana, piše Bored Panda.

Sada osnivač i izvršni direktor tvrtke Figgers Communication, Figgers se bavi tehnologijom od svog djetinjstva. Kad je imao 9 godina, dobio je prvo računalo koje je sam popravio. S 12 godina već je radio kao računalni tehničar, a tri godine kasnije osnovao je i računalnu tvrtku.

Kad mu je posvojitelju dijagnosticiran Alzheimer, napravio mu je tenisice s ugrađenim GPS signalom i mogućnošću dvosmjerne komunikacije. Program je prodao tvrtki iz Kansasa za 2,2 milijuna dolara.

Godinu dana kasnije, novac je uložio kako bi pokrenuo Figgers Communication, danas najveću telekomunikacijsku tvrtku u vlasništvu jednog Afroamerikanca, piše Index.hr.

S 24 godine Figgers je već napravio i dizajnirao 80 programa, a osim nevjerojatnog uma i radne etike, krasi ga i zlatno srce – uzor je u svojoj zajednici; sponzorira programe za mlade, nudi stipendije školarcima i studentima, plaća račune umirovljenicima…