Koalicija hrvatskih stranaka HDZ BiH, HSP BiH, RDS na čelu s kandidatom za načelnika gosp. Antom Pavličevićem 9.9.2016. g. krenula je u održavanje javnih tribina po mjesnim zajednicama, a prva je održana u mjesnoj zajednici Lug.

U ugodnoj atmosferi i izuzetnoj posjećenosti predstavljena je lista kandidata HDZ-a BiH, HSP-a BiH, RDS-a Koalicije hrvatskih stanaka nakon čega je nositelj liste dr. Mario Budimir u svome izlaganju govorio o aktualnoj problematici u našoj općini s naglaskom na otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru kao prioritetom za koji će se budući vijećnici ove koalicije na čelu s načelnikom gosp. Antom Pavličevćem zalagati.

Predsjednik HDZ-a BiH Drago Tule u obraćanju nazočnima istaknuo je da je stvorena nova snaga u općini Prozor-Rama s ove tri hrvatske stranke te da će sigurno na ovim izborima doći do tako željnih promjena.

Na tribini se obratio i predsjednik HSP-a Rama Ivan Ćiro Fofić, uz problematiku kao što su iseljavanje i nezaposlenost iz naše općine, istaknuo je da je HSP Rama nezadovoljan bio s vlasti 2008. i bio je za promjene, međutim po svim pokazateljima sadašnja vlast je općinu dovela do dna, te je HSP pristupio ovoj Koaliciji iz jednostavnog razloga što su nam promjene nužne.

Posjetiteljima skupa obratio se i gosp. Marko Beljo predsjednik RDS-a govoreći o RDS-u kao mladoj stranci koja je osnovana isključivo radi problema koje imaju gospodarstvenici u općini Prozor-Rama, a to je prije svega izostanak potpore aktualne općinske vlasti našim gospodarstvenicima. Stoga je RDS na čelu s gosp. Draganom Radićem okupio 90% naših gospodarstvenika kako bi na čelu s kandidatom za načelnika općine gosp. Antom Pavličevićem i koalicijskim partnerima stvorio pozitivnu atmosferu za ulaganje i otvaranje novih radnih mjesta gdje postoji veliki kapacitet da se to i ostvari uz potporu birača naše općine.

Kandidat za načelnika općine Prozor-Rama gosp. Ante Pavličević je izložio program Koalicije s posebnim naglaskom na jačanju poduzetničkog duha, stvaranju novih vrijednosti, jačanju poljoprivrede i više brige o socijalno ugroženima i braniteljskom populacijom kao kategorijama koje su najviše pogođene nepravednom raspodjelom proračunskih sredstava. U političkom je dijelu govora istaknuo  da on kao budući načelnik sa svojim koalicijskim partnerima neće provoditi revanšističku politiku te da će se boriti za opstanak svakog radnog mjesta i otvaranje novih, a da bi to ostvarili pozvao je sve zdrave snage na zajedništvo u ispunjenju zadanih ciljeva kako bi i nama i budućim generacijama život u Rami bio dostojan čovjeka.

Koalicijom hrvatskih stranaka HDZ BiH, HSP BiH, RDS veliki dio zajedništva je postignut što je dokaz da se uz malo dobre volje, kao odgovorne osobe prema narodu, možemo napraviti pozitivne promjene.
 
Koalicija hrvatskih stranaka
HDZ BiH Rama, HSP BiH Rama i RDS