S obzirom na političku situaciju, Treći svjetski rat nije toliko nerealna prijetnja. Ukoliko bi do njega došlo, evo koje su najsigurnije zemlje za pobjeći u njih, savjetuje Express UK.

Grenland
Greenland je ovisan o Danskoj, a politički stavovi su im vrlo slični. Danska je na drugom mjestu na Global Peace Indexu, ali je dio europskog kopna pa se smatra manje sigurnom zonom.

Geografska izoliranost Grenlanda i njegova odsječenost od kontinenta čine ga mnogo atraktivnijom lokacijom za bijeg, ako možete podnijeti vrlo niske temperature.

Čile
Na najjužnijem dijelu Južne Amerike nalazi se čileanski grad Punta Arenas koji je maksimalno udaljen od bilo koje države koja ima nuklearno naoružanje.

Iz Čilea također relativno jednostavno možete stići do Antarktike što mu svakako daje na vrijednosti u slučaju izbijanja rata.

Island
Osim što se nalazi na prvom mjestu Global Peace Indexa pa je vjerojatnost da će biti napadnut gotovo nikakva, njegova udaljenost od ostatka Europe mu u ovom slučaju ide u prilog.

Zbog visokog životnog standarda u toj državi, Island nije loša opcija ni u mirnodopski uvjetima.

SAD
Iako vjerojatno postoji mnogo toga što ne znamo o stvarnoj oružanoj snazi Sjedinjenih Američkih Država, isto tako postoji velika vjerojatnost da se u zemlji nalazi mnogo bunkera i skloništa u koje se možete sakriti ako dođe do najgorega.

Novi Zeland
Ova država se uglavnom drži izvan konflikta kad god je to moguće. Također je poželjna destinacija jer 50 posto svoje električne energije crpe iz hidroelektrana, tako da čak i ako ih se odsiječe od glavnih izvora energije, još uvijek mogu normalno funkcionirati.

Zbog prirodnih bogatstava, uglavnom su samoodrživi i zbog toga potpuno neovisni od ostatka svijeta.